top of page

Romy

 

Driemaal is scheepsrecht dachten we, want als Thara een nestje had gekregen hadden we er ook eentje gehouden, dus er kwam nog een pupje! Ik was helemaal enthousiast van de moeder van Romy, groot en zwaar gebouwd, waar ik van houd, en lief!!!!!!!!!! Een enorme vrijdoos en tijdens de bevalling zat ze nog zowat op schoot bij me. Want ja, ik heb de bevalling van Romy meegemaakt, sterker nog, één pupje heb ik geboren helpen worden en laat dat nou later Romy zijn geweest!!

 

Romy is echt een kind van haar moeder, een enorme knuffel, heel braaf en gehoorzaam, je mag vooral niet te boos op haar worden! Inmiddels had ze alle testen doorstaan en gaf ons eind 2009 haar eerste nest, waarvan we natuurlijk wel een teefje moesten houden!   Haar lieve karakter heeft ze duidelijk doorgegeven aan haar pups. In 2011 kreeg ze haar tweede nest, waar we voorlopig ook heel blij mee zijn! Net als haar moeder Ravenna vererft Romy haar fijne karakter.

 

 

Helaas is Minke al jong overleden ( zie in Memoriam) en bij het derde nest van Romy besloten we om Guusje te houden.

 

Romy werd nog oma van een elftal kleinkinderen van Guusje en onze Danae bleef bij ons wonen.

Guusje kreeg nog een nestje van 6, dus Romy was trotse oma van 17 pups.

Wat heeft ze daar weer van genoten en de drie generaties gingen graag met elkaar naar de duinen, in de tuinen was ze vaak aan het rollebollen met Danae en bekvechten, ze bleef jeugdig, alleen echt hollen deed ze niet meer, wel lekker kuieren in bos en snuffelen.

Ze genoot van alles, tot ineens na haar tiende verjaardag de dag kwam dat ze niet meer wilde eten en alleen sliep.

Na onderzoek bij de dierenarts bleek, dat ze een miltbloeding had en moesten we haar temidden van, de andere drie honden laten gaan op 8 december.

Iedereen heeft het nog altijd over haar, soms zie je een kleinkind van haar met dezelfde blik, Guusje lijkt in karakter erg op haar en ook een aantal kinderen. Wat was zij een gouden meisje!!

 

bottom of page