top of page

Wie zijn wij?

Wij zijn Ad en Helen de Backer, wonen sinds enige jaren met veel plezier in Soest

en in het bezit van drie leonbergers, die heerlijk genieten van alle bossen en Soester Duinen hier, waar het heel fijn wandelen is.

Onze zoon Ralph woont redelijk in de buurt met zijn kinderen tot vreugde van de honden die dol zijn op onze kleinkinderen.

Dochter Daphne, de trouwe verloskundige woont wat verder weg met man, heeft een lieve dochter van Danae, Winke in huis genomen en inmiddels daarbij een hele dierentuin!

Wij fokken af en toe een nestje in huiselijke kring met veel plezier.

Onze Leonbergergeschiedenis

Na 12.5 jaar een Briard te hebben gehad, hadden we al een tijdje ons oog laten vallen op de Leonberger. Dat we een half jaar moesten wachten, maakte alleen maar dat het bolletje wol nog meer werd gewaardeerd, toen ze eindelijk kwam. Wat genoten we van de eerste pup, met verbazing ontdekten we hoe enorm snel een Leonberger groeit en hoe groter de hond, hoe groter onze liefde!

 

Onze Laska was de eerste, zij overleed helaas in januari 2009, nog geen 8.5 jaar oud, we missen haar dagelijks. (zie in memoriam)Met haar hadden we gehoopt onze kennelnaam waar te mogen maken, maar dat is niet gelukt. Spijt van deze aanschaf hebben we nooit gehad, we kregen alleen maar drang naar meer, een bekend verschijnsel bij Leonbergermensen.

 

Na  9 jaar Leonbergers in ons huis, is op 26 oktober 2009  ons eerste nestje geboren! We kregen 2 reutjes en 6 teefjes en hiervan mocht natuurlijk een teefje, Minke,  blijven. 

 

Omdat Romy in 2010 niet zwanger werd van Umberto besloten we een pup van Umberto uit Denemarken te halen. Dit werd onze Bente die in het voorjaar van 2011 bij ons kwam wonen  Ze maakte ons viertal compleet.

 

In 2011 kreeg Romy wel haar tweede nestje van 8 reuen en 1 teefje.

 

In 2012 kreeg Romy haar 3e en laatste nestje, het is zo heerlijk om 8 weken de pups te zien opgroeien en mensen te voorzien van een nieuwe kleine leonberger! Wij hebben een pup, Guusje,  gehouden uit dit derde nestje omdat in deze periode onze Minke plotseling overleed!

 

En in 2013 is onze oudste, Thara, overleden, zodat we nu met ons drietal verder gingen.

 

In 2015 was onze Guusje aan de beurt voor een nestje, zij zorgde eind van dat jaar voor een geweldig elftal en hoewel we niet van plan waren een pupje te houden, bezweken we voor onze Danae en hadden we weer 4 honden.

En hierbij voor het eerst drie generaties in huis, waar we heel trots op waren.

Helaas overleed onze stammoeder Romy 8 december 2016 vrij plotseling, gelukkig was ze tot de laatste dag een heerlijke hond, die ook genoot van haar kleindochter.

Nu weer een drietal in 2017, waarbij Danae eerst allerlei keuringen moet doorstaan om moeder te worden

In 2018 vonden wij haar na goedgekeurd te zijn nog te weinig volwassen , daarom kreeg Guusje haar tweede nest, dit keer zes pups, een heerlijke luxe  na twee keer elf.

En nu in 2019 is Danae bevallen van haar eerste nest van 1 reu en vier teefjes. Ze deed het prima als moeder en de pups hebben al weer fijne adressen gevonden!

In 2021 kwam Tara bij ons logeren omdat de eigenaren nog een pup wilden en wij geen geschikte teef meer hadden. Zij gaf ons 7  mooie pups, waarvan de eigenaren Indy hielden en wij Yara.

In 2022, werden er in Hilversum in mijn bijzijn Vechtse hoevertjes geboren, Lotje, dochter van Guusje en zus van Tara bracht daar 11 prachtige pups ter wereld!

En nu in 2023 heeft Yara alle testen met goed gevolg doorlopen, ze staan bij de LHCN bij de fokteven en als ze in 2024 mogelijk echt volwassen is hopen we ook van haar nog een nestje te mogen krijgen!

bottom of page