Pups twee weken

April 14, 2019

Gisteren waren de pups al weer twee weken, alles leek goed te gaan, drinken ging goed, ze groeiden steeds harder, dus we waren optimistisch.

Alleen het beige pupje had wel een erg dikke buik en poepte niet normaal, gele zachte korreltjes, vrijdag naar de d.a., die heeft geluisterd  en ontdekte niet heel veel, ze gedroeg zich ook net als de anderen, ik vertrouwde het niet, eind van de middag naar weekeind arts in Barneveld, die het allemaal ook vreemd vond, klysma gegeven en een middel om darmen te stimuleren. Als er niet veel uitkwam zaterdag terug.

Maar vrijdagavond waren we met t roze pupje ineens terug in Barneveld, haar hele kopje onder de troep, bleek een opengebroken ontsteking te zijn onder haar oortje! Goed schoongemaakt, was een  behoorlijk gat, maar dan konden we eventueel viezigheid er nog uitdrukken.

Dus dat ging goed.

Zaterdag weer met de beige pup naar Barneveld, echo gemaakt, darmen werkten niet actief en in de maag zat een klont voeding die groter werd. Advies, spenen en alvast andere melk geven met beetje pap, zeer moeizaam bij een pup van net twee weken, ze mocht dan ook nog een beetje van mama daarna.

De nacht door getobd, toen nam ze nog wel van het schoteltje en beetje van mama en daarna tegen de ochtend was ze niet meer zo levendig, kreeg er geen flesje in en ook bij mama wilde ze niet meer, laatste keer naar d.a. en daar besloten na de echo, dat het klaar was.

Erg verdrietig allemaal , zeker ook voor een fokker!

 

Nu dus verder met één reutje en drie teefjes die het goed doen.

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Puppies????

February 28, 2019

1/2
Please reload

Recent Posts

April 27, 2019

April 14, 2019

March 30, 2019

March 28, 2019

March 22, 2019

March 14, 2019

February 28, 2019

September 1, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Ons adres

Dorresteinweg 56a

3762 KK SOEST

Contact

TEL: (035) 544 7649

E-MAIL: h.o.debacker@gmail.com

 

© 2015-2018  by Leonbergerkennel 'Van de Vechtse Hoeve' - Soest